Mindfulness stressreductie training

Bij de Wilde Wortel geven we de mindfulness-based stressreductie (MBSR) training, zoals die door Jon Kabat-Zinn eind jaren zeventig is ontworpen. De eerste intentie van de training was om mensen met chronische pijnklachten de kans te geven om meer grip op hun leven te krijgen en er met mindfulness weer vriendschap mee te sluiten. Ondertussen heeft veel onderzoek en decennia aan ervaring laten zien dat een veel grotere groep mensen baat heeft bij de training, waaronder mensen die simpelweg kampen met de stress van het dagelijkse leven, depressieve klachten en allerlei medische aandoeningen. Tijdens de training krijg je tools in handen om met aandacht, vriendelijk en gelukkiger in het leven te staan.

klik hier om je direct aan te melden op het einde van deze pagina.

De training

In 8 weken trainen we stap voor stap de aandacht en het bewustzijn met meditatie, yoga en zelfonderzoek. We komen een avond in de week bij elkaar en 6 dagen in de week zal je zelf thuis je beoefening doen. Tussen week 6 en 7 zullen we een dag bij elkaar komen in stilte voor meditatie en yoga. Deze dag wordt door veel deelnemers als heel bijzonder ervaren.

Voorafgaande aan de training voer ik met alle deelnemers een kennismakingsgesprek. We gaan samen een heel mooi en ook intensief traject in, dus vind ik het belangrijk dat we vooraf kennismaken en van beide kanten kijken of we een match zijn. De uiterste inschrijfdatum is dus voor de start van de training, zodat er tijd is voor het intake-gesprek.

Aan het eind van de training heb je een eigen beoefening opgebouwd en na 2 maanden komen we dan nog een keer online bij elkaar om terug te kijken hoe het nu gaat en ervaringen te delen met elkaar.

Voor wie is de mindfulness stressreductie training?

De beoefening van meditatie en mindfulness draagt enorm bij aan welzijn, gezondheid en levensvreugde. Hieronder een klein greep uit resultaten van wetenschappelijk onderzoek die aantonen dat de mindfulness stressreductie training een positief effect heeft op:

 • Verhoogt de ervaring van geluk en tevredenheid
 • Verhoogt concentratie, alertheid en reactievermogen
 • Vermindert de belangrijkste indicatoren van chronische stress, zoals hoge bloeddruk, en verlaagt daarmee ook de kans op burn-out
 • Meer empathisch vermogen en daarmee betere en bevredigendere relaties
 • Verhoogt de mentale en fysieke veerkracht
 • Afname van angsten en depressies
 • Vermindert de impact van chronische pijn en kanker en helpt drugs- en alcoholverslaving te verlichten.

De  komende groepen

De najaarsgroep start dit jaar tegen een gereduceerd tarief van €222,- voor de hele training; het normale tarief is €444,-. (Voor studenten en minima is het mogelijk om te praten over een reductie van de prijs, vraag er naar bij Xander.)

De najaarsgroep, 8 weken vanaf 23 oktober:

 • Bijeenkomsten: maandagavond 18:30-21:00
  op 23, 30 oktober, 6, 13, 20, 27 november en 4, 11 december 2023
 • Stiltedag: zaterdag 2 december 2023, 10:00-17:00
 • Terugkomdag (online): 6 februari 2024, 18:30-21:00.
 • Lokatie: torresstraat 99, 1056 ND, Amsterdam

Aanmelden voor de training